Installasjon

I samarbeid med landsdekkende elektro installatør Solar Norge AS, leverer vi skreddersydde ladeløsninger for enhver kunde. Våre ladeløsninger er tilpasset dagens behov og er fremtidsrettet.

Privat personkunder

Slik foregår installasjon av din ladeboks.

Når vi har mottatt din bestilling, vil vår lokale elektromontør kontakte deg i løpet av 2 uker for å innhente nødvendig informasjon om ditt strømanlegg, og avtale tid for montering. Installasjonen kan leveres i løpet av 3 uker, forutsatt at du kan møte tildelt tid for montering. Du kan avtale annen tid enn tildelt, hvis det passer bedre for deg.
Pakken du kjøper inneholder en standard installasjon. Installatøren vil undersøke om ditt hjem krever ytterligere materiell eller arbeid ut over det som inkluderer standardinstallasjon.

En standard installasjon inneholder:

  • Vegg montert ladeboks
  • Automatsikring
  • Kursopplegg 5 meter kabel
  • Totalt 50 km kjøring tur/retur
  • 1 oppmøte og inntil 3 timer elektrikerarbeid
  • Dokumentasjon og idriftsettelse
  • Forsvarlig EE-avfallshåndtering til godkjent mottak

Forutsetninger:

Tilleggsarbeid og materiale utover standardpakken avtales og faktureres direkte mellom deg som kunde og installatør. Eksempler på dette kan være kapasitetsvurdering, nødvendige oppgraderinger i sikringsskapet eller graving for legging av kabel. Ekstra kjøring faktureres med 7 kr per km og bompenger vil tilkomme.

Oppgradering til 32 Amper kurs forutsetter godkjenning fra ditt lokale nettselskap, og at ditt strømanlegg har nok tilgjengelig effekt. Dette kan føre til noe ekstra kostnader i forbindelse med installasjon.
​Nye krav ifm. med NEK 400: 2018, som ble iverksatt i juli i fjor, stiller krav til installert overspenningsvern (B-vern) når man installerer ladeboks. Dersom dette ikke allerede er installert, kan ladeboksen bestilles med innebygd B-vern.

Har du kjøpt en ladeboks med installasjon, vennligst last opp bilder og skriv kort om anlegget.

  • Last opp bilde av sikringsskapet.
  • Last opp bilde av parkeringsplassen.

Installasjon - Dokumenter


Borettslag – Sameier

Vi leverer tilpasset og fremtidsrettet ladeløsninger for beboere og gjester i borettslag og sameier. En god ladeløsning som er enkel, trygg og rettferdig for alle. Vi tar oss av prosjektering, installering og drift på dine premisser.

Borettslag kan søke om støtte

Innføring av nye regler i januar 2018, kan beboere i borettslag og sameier kreve tilrettelegging for ladeplasser i sameiet, for de som benytter ladbare biler. De kan søke om økonomisk støtte for installering av ladeinfrastruktur for elektriske biler på kommunens nettsider.

Flere kommuner tilbyr økonomisk kompensasjon. Kommunene har ulike retningslinjer for hvordan ordningen håndteres. Oslo kommune gir tilskudd for å oppgradere/etablere infrastruktur i borettslag og sameier for å legge til rette for etablering av ladestasjoner.

Hvordan komme i gang?

Fyll ut kontaktskjemaet

En av våre medarbeidere vil kontakte dere for å avtale en uforpliktende befaring.

Avtale tid for befaring

Sammen med installasjonspartner ser vi på parkeringsanlegget, tilgjengelig strøm og deres behov. Ut i fra befaringen utarbeides det et løsningsforslag og pristilbud.

Vedtak i generalforsamlingen

Løsningsforslaget og pristilbudet presenteres i generalforsamlingen for beslutningstakere.

Når beslutningen er vedtatt, kan det søkes om økonomisk støtte for ladeinfrastrukturen. Sjekk tilskudd til ladeinfrastruktur i borrettslag og sameier.

Installasjon

Etter at beslutningen er vedtatt vil vi i samarbeid med vår installasjonspartner avtale tid for oppstart. Anlegget vil installeres og i driftsettes.

Næring – Bedrifter

Ved å etablere ladeplasser for elbiler, viser du tydelig hvilken miljøprofil din bedrift har. Dessuten gir det en rekke fordeler for dine egne ansatte, kunder og samarbeidspartnere.

Vi leverer kun smarte ladere som kommuniserer med en skybasert programvarepakke som gir deg mulighet til å optimalisere og automatisere administrasjonen av din ladeinfrastruktur. Koble til og administrer hele ditt ladenettverk fra et enkelt kontor og få kontroll på betalingssystemer ved bruk av PC eller mobil app.

Hver elbileier benytter egen tilgangsalternativ for identifisering, for eksempel: RFID, PIN kode, App eller SMS. Dette gir grunnlag for fakturering av strømforbruket.

Fyll ut skjema for en uforpliktende befaring.